Tas op maat laten maken: hoe werkt dat?

tas op maat laten maken
Maatwerk tas laten maken

Tas laten maken

Zoek je de perfecte tas, maar kun je hem nergens vinden? Laat jouw ideale tas op maat maken! Een maatwerk tas van leer gaat je leven mee – niet alleen omdat hij helemaal voldoet aan als je wensen, maar ook omdat hij ambachtelijk gemaakt is met aandacht en liefde voor het vak. 

Leren tas op maat

Misschien heb je al heel wat miskopen gedaan, maar de perfecte tas nog steeds niet gevonden of loop je juist al járen met dezelfde, ideale tas die al lang aan vervanging toe is, maar kun je die vervanger simpelweg niet vinden. Er zijn heel veel redenen om een tas op maat te laten maken. Een maatwerk tas is wat duurder dan een kant-en-klaar model, maar dan heb je wel een tas die precies bij je past en jaren mee gaat. 

Custom made tas: hoe werkt dat?

Je wilt een custom tas laten maken, maar hoe werkt dat nu precies? 

 1. Wensen

  Als eerste is het belangrijk dat je (ongeveer) weet wat je wilt. Waar ga je de tas voor gebruiken en wat moet er in? Aan een werktas stel je heel andere eisen dan aan een avondtasje voor een speciaal feest. 

  Het is dus handig om een beeld te hebben van wat je wilt qua functionaliteiten, maar ook van de stijl waar je van houdt. Ik adviseer mensen vaak om wat foto’s te verzamelen (bijv op Pinterest) van tassen die je mooi / praktisch vindt of van details die je terug wilt zien in je eigen tas. 

 2. Design Date

  Plan een Design Date! Als je in de buurt woont dan is het handig om langs te komen in het leeratelier in Haarlem, maar we kunnen je wensen ook telefonisch of via de mail bespreken. Tijdens de Design Date bespreken we je wensen en gaan we verder in op de keuze voor het leer, voering, fournituren en afwerking

 3. Schetsen en offerte

  Naar aanleiding van de Design Date maak ik één of meerdere schetsen van jouw droomtas. Hierbij hou ik uiteraard rekening met alles wat we besproken hebben. Samen met de schetsen stuur ik ook een offerte mee met het kostenplaatje voor jouw tas. 

 4. Uitvoering

  Als de schetsen en de offerte akkoord zijn, dan ga ik voor je aan de slag! Ik heb meestal wel een wachtlijst voor maatwerk, maar over het algemeen duurt het niet langer dan zo’n 3 maanden voor ik kan beginnen. Je betaalt vooraf 50%. Vervolgens ga ik leer inkopen en maak ik je tas. Via Instagram kun je het maakproces volgen en ik mail ook tussendoor wat behind the scenes foto’s. Zodra de tas klaar is betaal je de overige 50% en kun je de tas ophalen!

Maatwerk Portfolio

Hieronder zie je een aantal van de tassen die ik de afgelopen tijd heb gemaakt voor klanten. Naast maatwerk voor particulieren, doe ik ook zakelijk maakwerk. Denk bijvoorbeeld aan relatiegeschenken of unieke producten van leer. 

Tas laten maken

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan maken? Neem contact op voor meer info of om een Design Date te plannen!
  handmade to last
  ×