Mode verandert, maar stijl is tijdloos. Ik maak geen hele collecties in één keer en ga ook niet elk seizoen mee met de nieuwe trends. In plaats daarvan evolueert de collectie langzaam doordat ik ontwerpen toevoeg en verander. Het doel is dan ook om een tijdloze, minimalistische stijl neer te zetten die nu mooi is, maar over 5 jaar net zo goed.

Ontwerpen

Mijn inspiratie haal ik vooral uit het ambacht zelf. Ik vind het leuk om nieuwe constructies uit te denken en ontwerpen te maken die net even anders in elkaar zitten of waarin ik nieuwe technieken kan gebruiken. 

Elk ontwerp begint met een idee en verschillende schetsen. De schetsen werk ik uit tot een technische tekening en patronen. Vervolgens maak ik een prototype van canvas of karton om mijn idee te testen. Dit is vooral bedoeld om de maatvoering en de constructie te testen. Als ik blij ben met het ontwerp maak ik een prototype van rest leer. Vaak maak ik nu nog wat laatste aanpassingen en verander ik wat details en dan kan ik de definitieve patroondelen gaan tekenen.

Eerste versie

Nu wordt de eerste versie in het juiste leer gemaakt. Afhankelijk van het leer, het model en de constructie komen hierbij allerlei verschillende technieken kijken. 

Ik ben een perfectionist als het om tassen maken gaat en vind het leuk om op zoek te gaan naar nieuwe, betere manieren om iets te maken, mooiere afwerkingen en slimmere constructies.

Naast het gebruik van nieuwer gereedschap zoals een schalmmachine en naaimachine, gebruik ik ook ambachtelijke technieken zoals het polijsten van ruwe randen met bijenwas en het met de hand stikken van leer. 

De collectie

Alle tassen maak ik zelf. Ik stop veel tijd in de ontwerpfase, maar zeker ook in het maken van de uiteindelijke producten. 

De collectie is niet vast, maar gaat ook niet in de uitverkoop om ruimte te maken voor een nieuwe collectie. In plaats daarvan verandert de collectie doordat ik details van de ontwerpen verander en nieuwe ontwerpen toevoeg. Het is grotendeels een experiment waarin ik kijk wat werkt en wat niet. En soms raak ik ook gewoon uitgekeken op een bepaald ontwerp en constructie en wil ik weer eens wat anders maken.