het verhaal

Ik geloof dat je blijer wordt van spullen die met liefde en passie zijn gemaakt. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat we minder, maar beter moeten consumeren. Geen fast fashion, maar slow fashion. Lokale en ethisch verantwoorde productie zou de toekomst moeten zijn. Het draagt bij aan een groenere wereld en een duurzamere economie. 

Slow fashion

Dat is waarom ik een merk wil neerzetten dat niet alleen gemaakt is door gebruik van duurzame materialen, maar daarnaast ook 100% handgemaakt, lokaal en kleinschalig is.

Wil je meer lezen? Check dan dit interview dat ik onlangs gaf aan Local Birds.

Gebruik van duurzaam leer

ecologisch leer Sas de Vries

Duurzaam leer

Ik krijg de vraag regelmatig, hoe duurzaam is leer eigenlijk en is vegan ‘leer’ niet een beter alternatief? 
Maar wist je dat leer altijd een restproduct is van de vleesindustrie? En dat vegan leer vrijwel altijd voor een (groot) deel uit plastic bestaat?

Door leer op een duurzame wijze te looien dragen we bij aan een circulaire economie en maken we een materiaal dat 100% biologisch afbreekbaar is. Als je het mij vraagt is dat altijd beter dan een (deels) plastic materiaal. 

Het meeste leer dat je tegenkomt is chroom gelooid leer. Dit proces is sneller en goedkoper dan het plantaardig looien van leer, maar het is helaas ook schadelijk voor het milieu. Gelukkig wordt bij steeds meer looierijen gebruik gemaakt van een ‘closed loop’ waarbij de gebruikte chemicaliën uit het afvalwater worden gefilterd en opnieuw worden gebruikt. Deze wijze van looien is daardoor nog steeds duurzamer dan de productie of verwerking van kunststoffen zoals nep ‘leer’. 

Voor mijn eigen collectie gebruik ik plantaardig gelooid leer. Ik geef je daarnaast de optie om je tas te laten maken van plantaardig gelooid leer van biologische koeien, dat bovendien terug te traceren is naar de biologische boerderij. 

Bekijk de collectie

Restleer

Veel leer wordt afgekeurd door de grote modehuizen vanwege kleine littekens, kleur verschillen en simpelweg overproductie. Zonde toch? Door gebruik te maken van restpartijen voorkomen we dat deze huiden afval worden.

Het restleer dat ik opkoop gebruik ik tijdens de workshops en voor de DIY pakketten. Ook bij de maatwerk tassen kun je kiezen uit mijn voorraad restleer.

check de workshops
Kwaliteit ipv kwantiteit

tijdloos

Alle tassen maak ik zelf, in mijn atelier in Haarlem. Door deze kleinschalige aanpak weet je zeker dat jouw tas met aandacht en vakmanschap in elkaar is gezet.

Mijn ontwerpen zijn gebaseerd minimalistisch en tijdloos design, in plaats van de nieuwste trends. Zo past je favoriete tas vandaag perfect bij je, maar over 10 jaar nog net zo goed.