Sas de vries

Hi! Ik ben Saskia, ontwerper en leerbewerker,

Ik heb altijd een passie gehad voor doe-het-zelven en duurzaamheid. Toch belandde ik op de opleiding Psychologie en studeerde ik af als neuropsycholoog. Na twee jaar gewerkt te hebben in het VUmc besloot ik het roer om te gooien en mijn passie te volgen.

In 2015 begon ik mijn tassenlabel Sas de Vries. Ik wilde duurzame, leren tassen maken en een bedrijf opzetten waarbij ik veel zelf kan maken, kan ontwerpen, ondernemen en meer kan leren over het ambacht.

Inmiddels heb ik een atelier en winkel in mijn tiny house in de kas van het Kweekcafé op het terrein van de Haarlemmer Kweektuinen. Hier maak ik mijn eigen collectie geef ik workshops en maak ik tassen op maat. 

Benieuwd waar ik zoal mee bezig ben?
Volg me op Instagram

missie en visie

Ik geloof dat je blijer wordt van spullen die met liefde en passie zijn gemaakt. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat we minder, maar beter moeten consumeren. Geen fast fashion, maar slow fashion. Geen wegwerp spullen, maar producten die gemaakt zijn om een leven lang mee te gaan.

Dat is waarom ik lederwaren maak van duurzaam leer met de focus op tijdloos, functioneel design en oog voor detail. 

Voor mijn collectie maak ik gebruik van duurzaam, plantaardig gelooid leer en bied ik de optie om het product te laten maken van leer van biologische koeien.

Doordat ik geen gebruik maak van tussenpersonen, kan ik ambachtelijke, duurzame kwaliteit betaalbaar houden. Ik heb geen tassen op voorraad, maar maak alles op bestelling waardoor overproductie vermeden wordt. 

Zien wat ik maak?
Bekijk de collectie of check mijn maatwerk portfolio

leer Atelier in haarlem

Haarlemmer kweektuin

Het atelier

Mijn atelier zit in een tiny house op een unieke plek in Haarlem in de Haarlemmer Kweektuinen, een heerlijk en duurzaam stadspark in Haarlem noord. In de hoge kas van het Kweekcafé zit ik, samen met een aantal andere duurzame ondernemers, in de Kweekstraat. 

Je vind me in het atelier op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag, maar soms kun je me ook op een andere dag aan het werk treffen. 

Adres:
Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem

sas de vries haarlem