het verhaal

Ik geloof dat je blijer wordt van spullen die met liefde en passie zijn gemaakt. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat we minder, maar beter moeten consumeren. Geen fast fashion, maar slow fashion. Lokale en ethisch verantwoorde productie zou de toekomst moeten zijn. Het draagt bij aan een groenere wereld en een duurzamere economie. 

Slow fashion

Dat is waarom ik een merk wil neerzetten dat niet alleen gemaakt is door gebruik van duurzame materialen, maar daarnaast ook 100% handgemaakt, lokaal en kleinschalig is.

Wil je meer lezen? Check dan dit interview dat ik onlangs gaf aan Local Birds.

Gebruik van duurzaam leer

ecologisch leer Sas de Vries

Eco leer

Het meeste leer dat je tegenkomt in de mode industrie is chroom gelooid leer. Dit proces is sneller en goedkoper dan het plantaardig looien van leer, maar het is helaas ook schadelijk voor het milieu.

Voor de Green Collection gebruik ik alleen plantaardig gelooid leer dan bovendien terug te traceren is naar de biologische boerderij

Dit eco leer wordt gelooid door de Zweedse looierij Tärnsjø Garveri. Deze looierij heeft ruim 150 jaar ervaring met het plantaardig looien van leer en werkt nog steeds op ambachtelijke wijze.

Tärnsjø Garveri beschikt over certificaten (1 & 2) dat garandeert dat al het leer vrij is van schadelijke stoffen en 100% ecologisch gekwalificeerd is.

Bekijk de Green Collection

Restleer

Veel leer wordt afgekeurd door de grote modehuizen vanwege kleine littekens, kleur verschillen en simpelweg overproductie. Zonde toch? Deze partijen koop ik op om mooie, unieke producten van te maken.

Door gebruik te maken van restpartijen voorkomen we dat deze huiden afval worden. De NO WASTE collection is gemaakt van restleer en ook tijdens de workshop maken we gebruik van deze restpartijen.

Bekijk de NO waste collectie
Kwaliteit ipv kwantiteit

tijdloos

Alle tassen maak ik zelf, in mijn atelier in Haarlem. Door deze kleinschalige aanpak weet je zeker dat jouw tas met aandacht en vakmanschap in elkaar is gezet.

Mijn ontwerpen zijn gebaseerd minimalistisch en tijdloos design, in plaats van de nieuwste trends. Zo past je favoriete tas vandaag perfect bij je, maar over 10 jaar nog net zo goed.