Yes! Jij gaat iets moois maken

Wat leuk dat je een Do It Yourself plantenhanger gaat maken! Deze plantenhanger gaat je interieur zeker opvrolijken 😊.

Ga er lekker voor zitten, pak nog even een kopje koffie of thee en dan gaan we beginnen! 

Je kunt hieronder de video bekijken om te zien hoe je de plantenhanger maakt of wat verder door scrollen naar de geschreven handleiding.

Heel veel plezier!

Inhoud DIY pakket:

  • Lapje leer
  • Patroon
  • Stuk touw
  • Houten ring

Wat heb je nodig:

  • Schaar
  • Hobbymes
  • Snijmat
  • Potlood
  • Aanbevolen: gaatjestang

Stap 1 – Patroon printen en knippen

Print het PDF patroon. Zorg ervoor dat je de schaal op 100% zet zodat de maten kloppen. Je kunt dit controleren door het vierkantje op het patroon op te meten, die moet 5×5 cm zijn. Als je het DIY pakket hebt gekocht, dan zit het patroon al geprint in de doos.

Knip of snij het patroon uit en snij alle lijnen op het patroon in met een hobbymes. Prik met het puntje van een potlood gaten op de plek van de 4 rondjes.

Stap 2 – Patroon overtrekken

Leg het patroon op de goede kant van je lapje leer. Teken het hele patroon incl alle lijnen in de cirkel over op het leer met een potlood. Vergeet niet ook de rondjes over te nemen

Stap 3 – Leer snijden

Snij of knip de cirkel uit en snij met een hobbymes langs alle lijnen in de cirkel. Hiervoor werk je het best van de buitenkant naar het midden om vervolgens je werk om te draaien en opnieuw van de buitenkant naar het midden te snijden. Zo voorkom je dat je uitschiet en de snijlijnen langer wordt dan de bedoeling.

Maak de 4 gaten met een gaatjestang, hier komt straks het touw doorheen om je plant op te hangen. Heb je geen gaatjestang? Je kunt ook een kruisje maken met een hobbymes zodat het touw er doorheen kan. Optioneel kun je de gaten ook geheel achterwege laten en het touw om het stukje leer knopen waar het gaatje getekend is.

Stap 4 – Afmaken

Je bent al bijna klaar! Knip het touw in tweeën. Het is handig om voordat je dit doet even een plakbandje om het touw te wikkelen zodat het niet enorm gaat rafelen. Vervolgens knip je in het midden van het plakband zodat beide uiteindes van waar je het touw geknipt hebt met wat plakband omwikkeld zijn. 

Doe nu beide stukken touw door de houten ring en door twee tegenover elkaar liggende gaten van je leren plantenhanger zoals op de foto hiernaast. Maak een stevige knoop in de uiteindes. 

Plantje erin en ophangen maar!