Handgemaakte tassen en accessoires

van duurzaam leer

Resultaat 1–15 van de 23 resultaten wordt getoond

Handgemaakte tassen

Alle tassen en accessoires zijn handgemaakt door mij in mijn leeratelier in Haarlem. In de collectie vind je wisselende ontwerpen van handtassen, schoudertassen, rugtassen, werktassen tot avondtasjes en telefoontasjes.

Ik maak elk ontwerp tot ik er genoeg van heb en haal hem dan uit de collectie. Met diezelfde filosofie voeg ik ook nieuwe ontwerpen toe. 

Zit jouw ideale tas er niet tussen? Geen probleem, ik maak ook tassen op maat! Samen bekijken we jouw wensen en komen zo tot een uniek ontwerp, speciaal voor jou. Bekijk de maatwerk pagina voor mijn portfolio!

 

Duurzaam leer

Hoe duurzaam is leer eigenlijk en is vegan ‘leer’ niet een beter alternatief? 
Wist je dat leer altijd een restproduct is van de vleesindustrie? En dat vegan leer vrijwel altijd voor een (groot) deel uit plastic bestaat?

Door leer op een duurzame wijze te looien dragen we bij aan een circulaire economie en maken we een materiaal dat 100% biologisch afbreekbaar is. Als je het mij vraagt is dat altijd beter dan een (deels) plastic materiaal. 

Voor mijn collectie maak ik gebruik van plantaardig gelooid leer. Doordat er alleen gebruik wordt gemaakt van natuurlijke stoffen, komen er geen schadelijke stoffen in het milieu en is het leer bovendien biologische afbreekbaar (in tegenstelling tot chroom gelooid leer waarbij het chroom weer vrij komt als het leer wordt afgebroken). Daarnaast gebruik ik leer uit restpartijen tijdens de workshops, voor de DIY pakketten en voor de NO WASTE collectie.

×